MikiSileoni

Ilmasto hysteria, pienpuolueiden tentti.

Tämä ilmastonmuutos hysteria on aivan järjetöntä. Muistuttaa vanhaa sitä kuuluisaa satua "Keisarin uudet vaatteet". Eilinen pienpuolueiden tentti Ylellä oli hyvä esimerkki asiasta. Lähes kaikkien puolueiden johtajat vouhottivat asiasta virallisena totuutena Ylen toimittajan johtaessa propagandallaan tätä mielettömyyttä. Ainoa asiaa kunnolla kyseenalaistava oli Marco de Wit. Fakta on että ilmasto oli esim. 1840- luvulla jo yhtä lämmin kuin se on nyt ja todistettavasti maapallon lämpötila on aina vaihdellut kausittain. Tuntuu siltä että jokaiselle sukupolvelle pitää kehittää jokin pelottelun ja trauman aihe, oli se todellista sitten tai ei. Omassa lapsuudessani se oli jääkausi. Kyllä, ihmiset ihan oikeasti luulivat että jäät tulevat ja tappavat meidät. Sitten se oli ydinsota, joka oli syttymässä ihan varmasti huomenna. Muistaako joku happosateet? Työvoimapulasta on peloteltu jo kuulemani mukaan ainakin 60- luvulta lähtien. Vieläkään se ei ole toteutunut siinä laajuudessa kuin asialla on peloteltu. Taustalla komppaavat ja lisää hysteriaa lietsovat tahot tekevät parhaansa hyötyäkseen ihmisten peloilla ja paremman omatunnon saavuttamisella lisä tienestien houkuttelemina. Osta tämä hybridi auto ja maksa 2-3 kertaa enemmän tai sähköauto, pelasta maailma !! valtio jeesaa (veron maksajat)! Tekee mieli huutaa että käyttäkää nyt ihmiset sitä kuuluisaa maalaisjärkeä. Ilmastonmuutos uskovaiset kertovat että hiilidioksidipäästöt aiheuttavat ilmaston lämpenemisen. Ok, sanotaan että tämä pitäisi paikkansa vaikka tietääkseni tämä ei kestä kriittistä tarkastelua. Voisimmeko me suomalaiset jotenkin asiaan sitten vaikuttaa? Emme. Kun ihmisten osuus kaikista maailman hiilidioksidi päästöistä on n. 4%, on tästä luvusta suomalaisten osuus 0.14%, eli promillen luokkaa. Jo yksistään Kiinan päästöt lisääntyvät vuosittain moninkertaisesti tuon 0.14% määrän verran. Aivan tolkuton ajatus että pystyisimme asiaan vaikuttamaan muulla tavalla kuin kurjistamalla keskiverto suomalaisen elämää. Itse asiassa voisimme vaikka kymmenkertaistaa päästömme eikä silläkään olisi mitään merkitystä joten jatketaan hyvällä omatunnolla eteenpäin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Unohdit AIDSin 80-luvulla ja osonikadon 90-luvulla. Ne aiheuttivat suunnatonta pelkoa ja ahdistusta. 60-luvun lopulla puolestaan ilmansaasteet kuten typen oksidit ja rikkiyhdsteet. Yhdessä vaiheessa sanotiin Suomen järvien kasvavan umpeen fosforirehevöitymisen vuoksi ...

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Muistaako joku happosateet?"

Kyllä muistaa. Kuten muistaa senkin, että silloiset vastuuntuntoiset päättäjät määräsivät rikkipäästöille PÄÄSTÖRAJOITUKSET, joiden ansiosta happosateista ei meillä enää tarvitse puhua.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

70-luvulla oli nk "öljykriisi", kun pelättiin öljyn loppumista. Tämän ansiosta suljettiin ilmastointeja öiksi ja viikonlopuiksi ja saatiin aikaan homeiden kasvua ja hengityselimistösairauksia. Tältä ajalta taitavat olla peräisin nykyisetkin määräykset ja uusin vouhotus näyttää taas olevan ilmastoinnin sulkeminen.

Toimituksen poiminnat