MikiSileoni

Reaktiot maanantaisen kauppakeskus Itiksen käynnin jäljiltä.

Reagtiot maanantaisen kauppakeskus Itiksen käynnin jäljiltä.

Groomauksen ehkäisyä, osa 1: https://

Groomauksen ehkäisyä, osa 2: https://

En mielelläni liiku nykyään enää Itäkeskuksessa sillä paikka on kuin Somalia* enkä koe oloani viihtyisäksi kyseisessä paikassa lainkaan enää. Viime syksyltä paikasta jäi seuraavanlainen muisto kun kävelin Itis 3 miekkarin loputtua sisälle kahden pienen suomenlipun kanssa. 11.9 päivä oli monella tapaa merkittävä ja juuri silloin muslimit viettivät ramadaniin liittyvää juhlapäivää, johon kauppakeskus Itis oli näyttävästi lähtenyt mukaan.

Sisällä ollessani kaksi nilkkoihin asti pitkään vaaleaan miesmekkoon pukeutunutta somalimiestä alkoivat huutelemaan takana ja kun käännyin mölyn suuntaan, kävi ilmi että suomenlippu oli jotenkin huono asia heille koska: "muula on paarempi lipu kotona" kuittasin kuitenkin ne huutelut nostamalla liput ylös ja sanoin ettei tämän parempaa ole olemassakaan.

Maanantaina nyt kuitenkin jouduin käymään siellä ja näky oli jotain vastaavaa mihin aiempina kertoina olin jo törmännyt mutta ainahan sellainen kuitenkin hetkellisesti säväyttää kun tuntee itsensä omassa kotimaassaan ulkopuoliseksi. Kauppakeskus Itiksen asiakasunta näyttää koostuvan pääosin Somalian ja Lähi-idän alkuperäisväestä lukuun ottamatta paikassa aikaansa kuluttavaa suomalaista nuorisoa joka selkeästi ei ole varsinaista asiakaskuntaa.

Ja missä alaikäiset tytöt, siellä saman ikäiset pojatkin. Paitsi että ei todellakaan. Täällä näiden tyttöjen seurassa viihtyivät keski-ikäiset somalimiehet ja parikymppiset partalapsoset. Näky on oikeastaan tullut monessa muussakin julkisella paikalla tutuksi mutta itselleni tuli ainakin nyt sen verran mitta täyteen että katsoin parhaaksi ottaa asia esille Werelhavenin edustajan kanssa joka ainakin Osa 1 perusteella aikoo asian eteen tehdä jotain.

Katsotaan nyt tuleeko asiaan mitään parannusta puhelun johdosta, sen verran varauksella suhtaudun vielä ainakin etten ainakaan shampanja pulloa korkkaa asian johdosta etukäteen.

Kyse on kuitenkin hyvin vakavasta ilmiöstä nimeltä grooming joka on aikuisen suorittama manipulatiivinen prosessi, jossa tämä valmistelee lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä luomalla lapseen kiintymys- ja luottamussuhteen.

Esimerkiksi vuosina 1997-2013 joutui grooming jengien uhreiksi arviolta 1400 lasta vain n.100 000 asukkaan Rotherdamissa **. Helsingissä asukkaita on 620 000.

On käsittämätöntä että esimerkiksi Helsingin poliisi ei ole tehnyt samaa kuin Joensuun poliisi tiedottaessaan uudesta ilmiöstä *** jossa aikuiset miehet liikkuvat nuorten teinien ja lasten seurassa siitä huolimatta että ilmiö ei ole enää uusi täällä. Pitääkö täällä nähdä ensimmäinen kuolemantapaus asian johdosta ennen kuin Helsingin poliisi alkaa vasta varoittamaan lasten vanhempia asiasta?

Jos aikuiset ja keski-ikäiset suomalaismiehet piirittäisivät yhtä härskisti ostos- ja kauppakeskuksissa selkeän alaikäisiä tyttöjä samalla tavalla jokainen suomalainen olisi YLEn ja Hesarin kautta tietoinen tästä "laajamittaisesta suomalaiskansallisesta pedofiilikulttuurista" (sarkasmia).

Ei kuitenkaan anneta asian olla vaikka media ja poliisi haluavatkin asian painaa villaisella koska rasismi. Pidetään ääntä tästä, sillä tämän ilmiön olemassa olon tässä laajuudessaan ovat saaneet aikaan juuri ne samat tahot joiden mielestä suurin turvallisuusuhka on täysin marginaalinen äärioikeisto tai vihapuhe, joka ei edes ole määritelty rikoslaissa. Ja koska he juuri ovat edesauttaneet tämän ilmiön rantautumisessa Suomeen, he ovat niitä jotka eivät tästä halua julkisuudessa puhua millään tavalla. Päätä pensaaseen.

On käsittämätöntä myös ettei juurikaan kukaan poliitikko myöskään ole asiasta puhunut muutamaa facebook päivitystä lukuun ottamatta. Tässä ei nyt vaan mitkään some päivitykset riitä enää.

 

 

*https://mvlehti.net/2015/08/29/stubb-itakeskukseen-kun-menee-se-on-kuin-somalia-se-on-hieno-paikka/

**https://en.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal

***https://yle.fi/uutiset/3-9627966

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Juhani Piri

Päättäjille ja poliiseille video ja kuvamateriaalia. mahdollisimman usein, niin EHKÄ sielläkin herätään. Jos noihin tahoihin ei ota tarpeeksi usein yhteyttä, ne olettaa ettei ongelmaa ole.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Samanlaisia kokemuksia, mutta paljon pienemmässä mitassa Espoon Sello-kauppakeskuksessa.

Minäkin koen negatiiviseksi nuo kauppakeskuksissa pyörivät ulkomaalaisjoukot (työttömiä, turvapaikanhakijoita, ...), joista useat vielä käyttäytyvät töykeästi vaikka itse hymyilisi ja olisi ystävällinen.
Liekö kulttuurikysymys..?

En itse soisi kotimaamme muuttuvan siten, että muista kulttuureista tulevia on joillain koululuokilla jopa yli puoletkin ja kun liikkuu tietyissä paikoissa, niin voisi kuvitella olevansa vaikka Somaliassa tai Irakissa.

Tilanne korostuu niissä yleisissä paikoissa, joiden lähellä on kaupunkien vuokra-asuntoja ja sitä kautta paljon maahanmuuttajaväestöä.

Korostan, että minulla ei ole näihin ulkomaalaisiin mitään rasistisia tuntemuksia - en vain pidä siitä, että isänmaamme tietyt osat kansoittuvat ulkomaalaisella väestöllä. Se lienee nationalistista, mutta siihen ei liity mitään vihaa. Sallittakoon tämä isänmaalliselle suomalaiselle veronmaksajalle.

Jouko Suvanto

Korjaus: Rotterdamissa on kyllä yli puoli miljoonaa asukasta (ei suinkaan 100 000 kuten kirjoituksessa väitetään).

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Korjaus korjauksella: Rotherham on aivan eri paikka kuin Rotterdam ja se on aivan eri maassa.

Antti Tahvanainen

Rotherham = 100 000 asukkaan kaupunki Englannissa.
Rotterdam = suurkaupunki Alankomaissa.

Nimien ero on pieni mutta oleellinen.

Jouko Suvanto

My Bad. Pariisikin on Texasissa.

Toimituksen poiminnat